آب مغناطیسی و تاثیرآن در سود دهی پرورش ماهی و صنعت آبزیان

با توجّه به اینکه مولکولِ آب، یک مولکول قطبی است، و در دو طرفِ خود بارهای مثبت و منفی دارد، در حالت طبیعی این مولکولهای آب یکدیگر را جذب کرده و به شکل خوشه (cluster) در می‌آیند. به عبارتِ دیگر در آبِ معمولی، ما به جای مولکول‌های منفردِ آب، خوشه‌های آب داریم. وقتی این خوشه‌های آب در معرضِ میدان مغناطیسی با قدرت و شدّتِ مناسب قرار بگیرند، شکسته شده و به دانه های ریزتر تبدیل می‌شوند. بنابراین بطور خلاصه آب مغناطیسی، آبی است که در آن خوشه‌ها به آب شکسته شده، و آب ریزتر و نرم‌تر از آب معمولی است. در نتیجه‌ آب مغناطیسی خواصّی پیدا می‌کند که در کشاورزی، صنعت، پرورشِ دام و طیور و… مورد استفاده قرار می‌گیرد

میدان مغناطیسی بر روی املاح آب، کاتیونها و آنیونهای موجود در آب هم اثر می‌گذارد. همانطور که می‌دانیم، کاتیونها و آنیونها ذرات باردار موجود در آب هستند که تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار می‌گیرند. پس از عبورِ آبِ حاوی املاح، از میانِ میدان مغناطیسی، پدیده دانه برفی اتفاق می‌افتد. در واقع در اینجا آب دیونیزه می‌گردد، و یونهای مثبت و منفی آب به یک حالت پایدار می‌رسند و به شکل کریستال در می‌آیند. ذرات معلّقِ موجود در استخر (TSS) به این کریستالها چسبیده و ته‌نشین می‌شوند، و از این طریق کدورت آب را کاهش می‌دهند.

یکی از معضلات مهم استخرهای پرورش ماهی، همین ذرات معلق هستند که در این روش، به شکل رسوباتِ قابل جمع‌آوری در کف استخر ته‌نشین می‌شوند. وقتی رسوبات به صورت متمرکز در کف استخر انباشته می‌شود، تمیز کردن آن آسانتر است و با روشهای متعارف (مثل سیفون کردن، یا جارو برقی یا…) از استخر حذف می‌شود. از طرفی آب بالای استخر، شفاف‌تر و زلال‌تر از قبل می‌شود. کدورت یکی از مهمترین معضلات صنعت آبزی‌پروری است. در آب با کدورت بالا، ماهی به راحتی غذا را نمی‌بیند و نمی‌تواند غذا بخورد. امّا در آب مغناطیسی تلفات غذا کمتر است. یک بحث مهم دیگر که اینجا مطرح است، پارامترهای میکروبی آب است، که بخشی از این بار میکروبی، به همراه ذرات معلّق ته‌نشین میشود، و میزان میکروب و باکتری‌های مضر و پاتوژنها کاهش می‌یابد. مخصوصاً در استخرهای پرورش ماهی قزل‌آلا، این مساله خیلی مهم است. ماهی قزل‌آلا مثل ماهی کپور نیست که بخواهد لجن و کدورت را از کف استخر دوباره به هم بزند و به سمت بالا بیاورد. لذا ما به راحتی می‌توانیم این رسوبات را از کف استخر خارج کنیم. بنابراین در این آب، قارچ کمتری رشد می‌کند و آب پاستوریزه می‌گردد.

رشد-ماهی-با-آب-مغناطیسی
استخر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *